Uw project vertalen van het Nederlands naar het Engels.

Great Britain flag

Waarom u uw project van het Nederlands naar het Engels moet vertalen

Engels is een veel gesproken taal over de hele wereld, met naar schatting 1,5 miljard mensen die het als eerste of tweede taal spreken. Het is de officiële taal van 67 landen en gebieden, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
In termen van economische indicatoren hebben landen waar Engels de primaire taal is, doorgaans een hoog niveau van economische ontwikkeling en welvaart. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld de grootste economie ter wereld, met een BBP van meer dan 21 biljoen dollar. Het Verenigd Koninkrijk heeft de op vijf na grootste economie ter wereld, met een BBP van meer dan 2,6 biljoen dollar. Canada, Australië en Nieuw-Zeeland hebben ook een hoog niveau van economische ontwikkeling en worden beschouwd als een van de rijkste landen ter wereld.
Engels wordt ook veel gesproken in landen waar het niet de officiële taal is, zoals India, waar het een van de officiële talen van het land is en door meer dan 125 miljoen mensen wordt gesproken. India heeft de op vijf na grootste economie ter wereld, met een BBP van meer dan 2,9 biljoen dollar.
Andere landen waar Engels veel wordt gesproken, zijn Zuid-Afrika, Nigeria en de Filippijnen. Deze landen hebben verschillende niveaus van economische ontwikkeling, waarbij Zuid-Afrika de op één na grootste economie van Afrika heeft en Nigeria de grootste economie van Afrika. De Filippijnen hebben een snelgroeiende economie en worden beschouwd als een van de "Next Eleven"-landen, die naar verwachting in de 21e eeuw enkele van de grootste economieën ter wereld zullen worden.
Over het algemeen is het wijdverbreide gebruik van het Engels nauw verbonden met economische ontwikkeling en welvaart, waarbij veel van 's werelds rijkste en meest ontwikkelde landen het als hun primaire taal gebruiken.

Stay in the loop.

Sign up for exclusive launch updates.

We care about your data. Read our privacy policy.

Hoeveel Engelstaligen hebben internettoegang?

Geschat wordt dat vanaf 2021 een overgrote meerderheid van de Engelssprekende landen toegang heeft tot internet. Volgens een rapport van de International Telecommunication Union (ITU) heeft ongeveer 87% van de bevolking in ontwikkelde landen, waar Engels gesproken wordt, toegang tot internet. Dit omvat landen zoals de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Het is echter belangrijk op te merken dat de toegang tot internet per land kan verschillen, waarbij sommige gebieden beperkte of geen toegang hebben vanwege factoren zoals infrastructuur, geografie en sociaaleconomische status. Bovendien heeft de COVID-19-pandemie de digitale kloof in veel landen aan het licht gebracht, waarbij sommige individuen en gemeenschappen hindernissen ondervinden bij de toegang tot internet voor werken op afstand, onderwijs en gezondheidszorg.

Over de Engelse taal

De Engelse taal is een West-Germaanse taal die is ontstaan in Engeland en nu de meest gesproken taal ter wereld is. De vroegste vorm van Engels, bekend als het Oudengels, werd in Engeland gesproken vanaf de 5e eeuw tot de Normandische verovering in 1066. Het Oudengels werd sterk beïnvloed door het Latijn en het Noors en werd geschreven met behulp van het runenalfabet.
Na de Normandische verovering kwam het Middelengels naar voren als de dominante vorm van Engels. Het Middelengels werd sterk beïnvloed door het Frans en het Latijn en werd geschreven met het Latijnse alfabet. Gedurende deze tijd begon het Engels zijn eigen aparte grammatica en vocabulaire te ontwikkelen.
In de 15e eeuw hielp de uitvinding van de drukpers om de Engelse taal te standaardiseren. Het eerste Engelse woordenboek, het "Dictionary in English and Latin", werd in 1538 gepubliceerd door John Palsgrave. In de 17e eeuw onderging de Engelse taal een grote transformatie met de Great Vowel Shift, die de uitspraak van veel Engelse woorden veranderde.
In de 18e eeuw bleef de Engelse taal evolueren met de opkomst van het Britse rijk. Engels werd de dominante taal van handel, diplomatie en wetenschap, en er werden veel nieuwe woorden uit andere talen aan het Engelse vocabulaire toegevoegd.
Tegenwoordig is Engels de meest gesproken taal ter wereld, met meer dan 1,5 miljard sprekers. Het is de officiële taal van meer dan 50 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Engels blijft evolueren en elk jaar worden er nieuwe woorden en zinnen aan de taal toegevoegd.

Wat zijn de voordelen van automatische vertaling van het Nederlands naar het Engels?

Geautomatiseerde vertaling van een website van het Nederlands naar het Engels heeft verschillende voordelen. Ten eerste geeft het een breder publiek toegang tot de inhoud op de website. Engels is een van de meest gesproken talen ter wereld en door een website in het Engels te vertalen, kan het een groter publiek bereiken. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die internationaal opereren, omdat het kan helpen om hun klantenbestand en omzet te vergroten. Bovendien kan het helpen om de gebruikerservaring te verbeteren voor niet-Nederlandstaligen die moeite hebben om zonder vertaling op de website te navigeren.
Ten tweede kan automatische vertaling tijd en geld besparen. Het inhuren van een professionele vertaler om een website handmatig te vertalen kan een tijdrovend en duur proces zijn. Geautomatiseerde vertalingen kunnen daarentegen snel en tegen lagere kosten worden uitgevoerd. Dit is met name handig voor kleine bedrijven of particulieren die niet over de middelen beschikken om een professionele vertaler in te huren. Hoewel geautomatiseerde vertaling misschien niet zo nauwkeurig is als een menselijke vertaling, kan het toch een voldoende goede vertaling zijn voor gebruikers om de inhoud van de website te begrijpen.

Hoe kan LocaleBadger u helpen met uw vertaalbehoeften van het Nederlands naar het Engels?

LocaleBadger is een tool die geautomatiseerde vertalingen beheert naar een willekeurig aantal talen, waaronder Nederlands naar Engels. Met een eenvoudige configuratie met behulp van een enkel YAML-bestand in uw repository, werkt LocaleBadger autonoom. Wanneer u een pull-request aanmaakt in GitHub, maakt LocaleBadger automatisch een aanvullend pull-request aan met de benodigde vertalingen, die aan u worden toegewezen voor beoordeling en opname in uw werk. Bovendien kunt u met LocaleBadger uw eigen sleutel meenemen, zodat u uw uitgaven onder controle houdt bij het gebruik van de Google Cloud Translate API voor Nederlands-Engelse vertalingen.

Vereenvoudigd vertaalproces met LocaleBadger

LocaleBadger is een softwaretool die de vertaling van taalbestanden van het Nederlands naar het Engels vergemakkelijkt. Het proces is eenvoudig en efficiënt en vereist slechts een paar stappen. Eerst moet de gebruiker de vertaalinstellingen configureren door Nederlands als oorspronkelijke taal te selecteren. Vervolgens moet de gebruiker Engels als doeltaal selecteren. De intelligente algoritmen van LocaleBadger analyseren de broninhoud en genereren nauwkeurige vertalingen. De vertalingen worden gepresenteerd in een apart pull-verzoek, zodat de gebruiker ze kan bekijken en verfijnen als dat nodig is. Dit zorgt voor een gepolijst en nauwkeurig resultaat. LocaleBadger is een krachtige tool die het vertalen van taalbestanden van het Nederlands naar het Engels eenvoudig en laagdrempelig maakt.
arsawatt

Arsawatt makes remote work more fulfilling, productive, and balanced by creating simple and effective tools.