Traducerea proiectului din română în portugheză.

red green and yellow flag

De ce ar trebui să-ți traduci proiectul din română în portugheză

Portugheza este o limbă romanică vorbită de aproximativ 220 de milioane de oameni din întreaga lume, ceea ce o face a șasea cea mai vorbită limbă din lume. Majoritatea vorbitorilor de portugheză locuiesc în Portugalia, Brazilia, Angola, Mozambic, Guineea-Bissau, Capul Verde, São Tomé și Príncipe și Timorul de Est.
În Portugalia, limba oficială este portugheza și este vorbită de întreaga populație de aproximativ 10 milioane de oameni. Țara are o economie mixtă, cu o economie avansată cu venituri mari și o piață dezvoltată. PIB-ul său pe cap de locuitor este de aproximativ 34.000 USD.
În Brazilia, portugheza este limba oficială și este vorbită de peste 200 de milioane de oameni. Brazilia are cea mai mare economie din America Latină și a noua cea mai mare din lume. PIB-ul său pe cap de locuitor este de aproximativ 9.000 USD.
În Angola, portugheza este limba oficială și este vorbită de aproximativ 30 de milioane de oameni. Țara are o economie în curs de dezvoltare, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 4.000 USD.
În Mozambic, portugheza este limba oficială și este vorbită de aproximativ 30 de milioane de oameni. Țara are o economie în curs de dezvoltare, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 500 USD.
În Guineea-Bissau, portugheza este limba oficială și este vorbită de aproximativ 2 milioane de oameni. Țara are o economie în curs de dezvoltare, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 500 USD.
În Capul Verde, portugheza este limba oficială și este vorbită de aproximativ 550.000 de oameni. Țara are o economie în curs de dezvoltare, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 3.500 USD.
În São Tomé și Príncipe, portugheza este limba oficială și este vorbită de aproximativ 200.000 de oameni. Țara are o economie în curs de dezvoltare, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 2.000 USD.
În Timorul de Est, portugheza este una dintre limbile oficiale și este vorbită de aproximativ 1,3 milioane de oameni. Țara are o economie în curs de dezvoltare, cu un PIB pe cap de locuitor de aproximativ 1.500 USD.
În general, indicatorii economici ai țărilor vorbitoare de limbă portugheză variază foarte mult, variind de la economii avansate cu venituri mari la economii în curs de dezvoltare cu un PIB pe cap de locuitor mai mic.

Stay in the loop.

Sign up for exclusive launch updates.

We care about your data. Read our privacy policy.

Câte persoane vorbitoare de portugheză au acces la internet?

Începând cu 2021, se estimează că o parte semnificativă a vorbitorilor de portugheză din întreaga lume au acces la internet. Cu toate acestea, numărul exact este dificil de determinat din cauza variațiilor ratelor de penetrare a internetului în diferite țări și regiuni în care se vorbește portugheza.
Potrivit unui raport al Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU), în 2020, media globală pentru penetrarea internetului era de aproximativ 53,6%. Cu toate acestea, această cifră variază foarte mult în diferite țări și regiuni. De exemplu, în Portugalia, care are o populație de aproximativ 10 milioane de oameni, se estimează că aproximativ 75% din populație are acces la internet. În Brazilia, care are o populație de peste 200 de milioane de oameni, rata de penetrare a internetului este estimată la aproximativ 66%.
Alte țări vorbitoare de portugheză, cum ar fi Angola, Mozambic și Capul Verde, au rate mai scăzute de penetrare a internetului, cu estimări variind de la 14% la 12%. Cu toate acestea, este important de menționat că aceste cifre se schimbă constant, deoarece accesul la internet continuă să crească în aceste țări.
În general, deși este dificil de furnizat un număr exact, se poate deduce că o parte semnificativă a vorbitorilor de portugheză din întreaga lume au acces la internet, cu tarife diferite în funcție de țara sau regiunea în cauză.

Despre limba portugheză

Limba portugheză este o limbă romanică care își are originea în Peninsula Iberică, în special în ceea ce este astăzi Portugalia de astăzi. A evoluat din latina vulgară vorbită de soldații și coloniștii romani care au ajuns în regiune în secolul al III-lea î.Hr.
În timpul Evului Mediu, portugheza a început să se deosebească de alte limbi romanice, cum ar fi spaniola și gallega, datorită influenței arabei și a altor limbi vorbite în regiune. În secolul al XIII-lea, portugheza a devenit limba oficială a Portugaliei, înlocuind limba latină.
În secolele al XV-lea și al XVI-lea, exploratorii și comercianții portughezi au stabilit colonii și posturi comerciale în Africa, Asia și Americi, răspândind limba în noi regiuni. Portugheza a devenit o limbă globală de comerț și diplomație și a fost vorbită în multe părți ale lumii, inclusiv în Brazilia, Angola, Mozambic și Goa.
În secolul al XIX-lea, portugheza a trecut printr-un proces de standardizare și modernizare, cu crearea unei ortografii standardizate și adoptarea unui vocabular nou din alte limbi. În secolul al XX-lea, portugheza a continuat să evolueze, odată cu apariția unor noi dialecte și influența altor limbi, precum engleza.
Astăzi, portugheza este limba oficială a Portugaliei, Braziliei, Angola, Mozambicului, Capului Verde, Guineei-Bissau, São Tomé și Príncipe și Timorului de Est. Este, de asemenea, vorbită de milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Canada și Europa. Portugheza este o limbă bogată și diversă, cu o istorie lungă și fascinantă, care continuă să evolueze și să se adapteze la noi contexte și influențe.

Care sunt beneficiile traducerii automate din română în portugheză?

Traducerea automată a unui site web din română în portugheză poate aduce numeroase beneficii atât proprietarilor site-ului, cât și utilizatorilor. În primul rând, poate crește în mod semnificativ acoperirea site-ului, făcându-l accesibil unui public mai larg. Portugheza este a șasea cea mai vorbită limbă din lume, cu peste 220 de milioane de vorbitori, iar un site web disponibil în această limbă poate atrage mai mulți vizitatori și potențiali clienți. În plus, traducerea automată poate economisi timp și resurse pentru proprietarii de site-uri web, deoarece aceștia nu trebuie să traducă manual conținutul sau să angajeze un traducător profesionist.
În plus, traducerea automată poate îmbunătăți experiența utilizatorului, oferind acces rapid și ușor la informații în limba preferată. Acest lucru poate duce la creșterea angajamentului și a satisfacției, deoarece utilizatorii au șanse mai mari să rămână pe un site web ușor de navigat și de înțeles. În plus, traducerea automată poate facilita și comunicarea și colaborarea între vorbitorii de limbă română și portugheză, fie că este vorba de afaceri sau de scopuri personale. Deși traducerea automată nu poate fi întotdeauna perfectă, ea poate oferi totuși un instrument util pentru eliminarea barierelor lingvistice și promovarea schimbului intercultural.

Cum vă poate ajuta LocaleBadger cu nevoile dvs. de traducere din română în portugheză?

LocaleBadger este un instrument care gestionează traduceri automate în orice număr de limbi. Această caracteristică este deosebit de utilă pentru traducerea din română în portugheză, deoarece poate traduce rapid și eficient cantități mari de text. Cu LocaleBadger, puteți configura cu ușurință procesul de traducere folosind un singur fișier YAML din depozitul dvs., făcându-l simplu de configurat și utilizat.
O altă caracteristică cheie a LocaleBadger este funcționarea sa autonomă. Când creați o solicitare pull-ul în GitHub, LocaleBadger va crea automat o cerere pull-request complementară cu traducerile necesare. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să petreceți timp traducând manual fiecare bucată de text, economisind timp și efort.
LocaleBadger îți atribuie, de asemenea, cererea de extragere cu traducerile, permițându-ți să revizuiești modificările și să le încorporezi în munca ta. Acest lucru asigură că traducerile sunt corecte și adecvate nevoilor dumneavoastră specifice.
În cele din urmă, LocaleBadger vă permite să vă aduceți propria cheie, lucrând cu cheia dvs. API Google Cloud Translate. Acest lucru vă oferă controlul asupra cheltuielilor dvs. și vă asigură că plătiți doar pentru traducerile de care aveți nevoie. În general, LocaleBadger este un instrument puternic care poate simplifica foarte mult procesul de traducere din română în portugheză.

Proces simplificat de traducere cu LocaleBadger

LocaleBadger este un instrument software care facilitează traducerea fișierelor de limbă din română în portugheză. Procesul este simplu și direct. Utilizatorul setează mai întâi configurația traducerii selectând limba română ca limbă de origine. Apoi, utilizatorul selectează portugheza ca limbă țintă și permite LocaleBadger să efectueze traducerea. Algoritmii inteligenți ai aplicației analizează conținutul sursă și generează traduceri precise. Traducerile sunt apoi revizuite și rafinate într-o cerere separată, dacă este necesar, asigurând un rezultat șlefuit și precis. Deși acuratețea exactă a traducerilor poate varia în funcție de complexitatea conținutului, LocaleBadger oferă o soluție fiabilă și eficientă pentru traducerea fișierelor de limbă din română în portugheză.
arsawatt

Arsawatt makes remote work more fulfilling, productive, and balanced by creating simple and effective tools.