Превођење вашег пројекта са српског на португалски.

red green and yellow flag

Зашто би требало да преведете свој пројекат са српског на португалски

Португалски је романски језик који говори око 220 милиона људи широм света, што га чини шестим језиком по броју говора на свету. Већина говорника португалског живи у Португалу, Бразилу, Анголи, Мозамбику, Гвинеји Бисао, Зеленортским Острвима, Сао Томеу и Принсипу и Источном Тимору.
У Португалу је званични језик португалски и њиме говори целокупна популација од око 10 милиона људи. Земља има мешовиту економију са развијеном економијом са високим приходима и развијеним тржиштем. Њен БДП по глави становника је око 34.000 УСД.
У Бразилу је португалски службени језик и говори га преко 200 милиона људи. Бразил има највећу економију у Латинској Америци и девету по величини у свету. Њен БДП по глави становника је око 9.000 УСД.
У Анголи, португалски је званични језик и говори га око 30 милиона људи. Земља има економију у развоју са БДП по глави становника од приближно 4.000 УСД.
У Мозамбику, португалски је званични језик и говори га око 30 милиона људи. Земља има економију у развоју са БДП-ом по глави становника од приближно 500 УСД.
У Гвинеји Бисао, португалски је званични језик и говори га око 2 милиона људи. Земља има економију у развоју са БДП-ом по глави становника од приближно 500 УСД.
На Зеленортским Острвима, португалски је званични језик и говори га око 550.000 људи. Земља има економију у развоју са БДП-ом по глави становника од приближно 3.500 УСД.
У Сао Томеу и Принципу, португалски је званични језик и говори га око 200.000 људи. Земља има економију у развоју са БДП-ом по глави становника од приближно 2.000 УСД.
У Источном Тимору, португалски је један од званичних језика и говори га око 1,3 милиона људи. Земља има економију у развоју са БДП-ом по глави становника од приближно 1.500 УСД.
Све у свему, економски показатељи земаља португалског говорног подручја увелико варирају, у распону од напредних економија са високим дохотком до привреда у развоју са нижим БДП-ом по глави становника.

Stay in the loop.

Sign up for exclusive launch updates.

We care about your data. Read our privacy policy.

Колико људи који говоре португалски има приступ интернету?

Од 2021. године, процењује се да значајан део говорника португалског широм света има приступ интернету. Међутим, тачан број је тешко одредити због варијација у стопама интернет пенетрације у различитим земљама и регионима у којима се говори португалски. Према извештају Међународне уније за телекомуникације (ИТУ), од 2020. године, глобални просек за пенетрацију интернета био је око 53,6%, са значајним варијацијама између земаља.
У Португалу, на пример, процењена је стопа пенетрације интернета на око 74,7% у 2020. години, док је у Бразилу, највећој земљи португалског говорног подручја на свету, процењена на око 66,5%. Друге земље португалског говорног подручја као што су Ангола, Мозамбик и Зеленортска острва имају ниже стопе пенетрације интернета, са проценама у распону од 14,0% до 12,0% у 2020.
Важно је напоменути да су ове процене подложне променама и да можда неће одражавати тренутну ситуацију у свакој земљи. Поред тога, фактори као што су старост, приход и ниво образовања такође могу утицати на стопе приступа интернету унутар дате популације.

О португалском језику

Португалски језик је романски језик који је настао на Иберијском полуострву, тачније у данашњем Португалу. Развио се из вулгарног латинског којим су говорили римски војници и досељеници који су стигли у регион у 3. веку пре нове ере.
Током средњег века, португалски је почео да се одваја од других романских језика, као што су шпански и галицијски, због утицаја арапског и других језика који се говоре у региону. У 13. веку португалски је постао званични језик Португала, заменивши латински.
У 15. и 16. веку, португалски истраживачи и трговци основали су колоније и трговачка места у Африци, Азији и Америци, ширећи језик на нове регионе. Португалски је постао службени језик Бразила када га је колонизовала Португалија у 16. веку.
У 19. веку португалски је прошао процес стандардизације, са стварањем стандардизоване ортографије и граматике. Ово је помогло да се португалски успостави као национални језик у Португалу и његовим бившим колонијама.
Данас португалски говори преко 220 милиона људи широм света, што га чини шестим језиком по броју говора на свету. Службени је језик Португала, Бразила, Анголе, Мозамбика, Зеленортских острва, Гвинеје Бисао и Сао Томеа и Принсипа. Такође се широко говори у другим земљама, као што су Источни Тимор, Макао и Гоа.

Које су предности аутоматског превођења са српског на португалски?

Аутоматско превођење веб сајта са српског на португалски може донети бројне предности и власницима и корисницима сајта. Прво, може значајно повећати досег веб странице чинећи је приступачном широј публици. Португалски је шести језик који се највише говори на свету, са преко 220 милиона говорника, а доступност веб странице на овом језику може привући више посетилаца и потенцијалних купаца. Поред тога, аутоматски превод може да уштеди време и ресурсе власницима веб локација који би иначе морали ручно да преводе свој садржај или ангажују професионалног преводиоца. Ово може бити посебно корисно за мала предузећа или појединце који можда немају буџет за професионалне преводилачке услуге.
Још једна предност аутоматског превођења је да може побољшати корисничко искуство пружањем приступа информацијама на жељеном језику. Ово може бити посебно важно за веб локације које нуде производе или услуге које захтевају посебна упутства или детаље. Пружајући тачне преводе, корисници могу боље да разумеју садржај и доносе информисане одлуке. Штавише, аутоматизовано превођење такође може помоћи у премошћавању језичких баријера и промовисању културне размене. Чинећи информације доступним на више језика, веб странице могу подстаћи осећај инклузивности и различитости, што може бити посебно важно у данашњем глобализованом свету. Све у свему, аутоматско превођење може донети бројне предности како власницима веб локација тако и корисницима, што га чини вредним алатом за проширење досега и побољшање корисничког искуства.

Како вам Транслатрон може помоћи са вашим потребама за преводом са српског на португалски?

Транслатрон је алатка која управља аутоматизованим преводима на било који број језика. Ова функција је посебно корисна за превођење са српског на португалски, јер може брзо и ефикасно да преведе велике количине текста. Са Транслатроном, корисници могу лако да конфигуришу процес превођења користећи једну ИАМЛ датотеку у свом спремишту, што олакшава подешавање и коришћење. Поред тога, Транслатрон ради аутономно, аутоматски креирајући захтев за повлачење са потребним преводима када корисник креира захтев за повлачење у ГитХуб-у. Ова функција штеди време и труд, омогућавајући корисницима да се фокусирају на друге задатке док Транслатрон управља процесом превођења. Захтев за повлачење са преводима се додељује кориснику, омогућавајући му да прегледа промене и угради их у свој рад. Коначно, Транслатрон омогућава корисницима да донесу сопствени кључ, радећи са својим АПИ кључем за Гоогле Цлоуд Транслате и дајући им контролу над својим трошковима. Ова функција је посебно корисна за кориснике који морају често да преводе велике количине текста, јер им омогућава да ефикасно управљају трошковима превођења.

Поједностављени процес превођења са Транслатроном

Транслатрон је софтверски алат који олакшава превођење језичких датотека са српског на португалски. Процес је једноставан и јасан. Корисник прво поставља конфигурацију превода бирајући српски као језик порекла. Затим, корисник бира португалски као циљни језик и дозвољава Транслатрону да ради своју магију. Интелигентни алгоритми апликације анализирају изворни садржај и генеришу тачне преводе. Преводи се затим прегледају и усавршавају у посебном захтеву за повлачење ако је потребно, обезбеђујући углађен и прецизан исход. Док тачна тачност превода може да варира у зависности од сложености језика и контекста садржаја, Транслатрон пружа поуздано и ефикасно решење за превођење језичких датотека са српског на португалски.
arsawatt

Arsawatt makes remote work more fulfilling, productive, and balanced by creating simple and effective tools.