Prevajanje vašega projekta iz slovenščine v angleščino.

Great Britain flag

Zakaj bi morali svoj projekt prevesti iz slovenščine v angleščino

Angleščina je zelo razširjen jezik po vsem svetu, saj jo približno 1,5 milijarde ljudi govori kot prvi ali drugi jezik. Je uradni jezik 67 držav in ozemelj, vključno z Združenimi državami, Združenim kraljestvom, Kanado, Avstralijo in Novo Zelandijo.
Kar zadeva gospodarske kazalnike, imajo države, kjer je angleščina primarni jezik, običajno visoko stopnjo gospodarskega razvoja in blaginje. Združene države imajo na primer največje gospodarstvo na svetu z BDP v višini več kot 21 bilijonov dolarjev, medtem ko ima Združeno kraljestvo BDP v višini več kot 2,6 bilijona dolarjev. Tudi Kanada, Avstralija in Nova Zelandija imajo visoko stopnjo gospodarskega razvoja in veljajo za najbogatejše države na svetu.
Poleg teh držav veliko drugih držav uporablja angleščino kot drugi jezik za poslovne, izobraževalne in komunikacijske namene. Sem spadajo države v Evropi, Aziji, Afriki in Južni Ameriki. Čeprav se gospodarski kazalniki teh držav zelo razlikujejo, se sposobnost govorjenja angleščine pogosto obravnava kot dragocena veščina za posameznike, ki želijo napredovati v svoji karieri ali sodelovati v svetovnem gospodarstvu.

Stay in the loop.

Sign up for exclusive launch updates.

We care about your data. Read our privacy policy.

Koliko ljudi, ki govore angleško, ima dostop do interneta?

Od leta 2021 se ocenjuje, da ima velika večina angleško govorečih držav dostop do interneta. Glede na poročilo Mednarodne zveze za telekomunikacije (ITU) ima približno 87 % prebivalstva v razvitih državah, kjer se pogosto govori angleško, dostop do interneta. To vključuje države, kot so Združene države, Kanada, Združeno kraljestvo, Avstralija in Nova Zelandija. Vendar je pomembno upoštevati, da se lahko dostop do interneta razlikuje v vsaki državi, pri čemer imajo nekatera območja dostop omejen ali ga sploh nimajo zaradi dejavnikov, kot so infrastruktura, geografski položaj in socialno-ekonomski status. Poleg tega je pandemija COVID-19 poudarila digitalni razkorak v številnih državah, pri čemer se nekateri posamezniki in skupnosti soočajo z ovirami pri dostopu do interneta za delo na daljavo, izobraževanje in zdravstveno varstvo.

O angleškem jeziku

Angleščina je zahodnogermanski jezik, ki izvira iz Anglije in je zdaj najbolj razširjen jezik na svetu. Najzgodnejša oblika angleščine, znana kot stara angleščina, se je v Angliji govorila od 5. stoletja do normanskega osvajanja leta 1066. Na staro angleščino sta močno vplivala latinščina in norveščina, zapisana pa je bila z runsko abecedo.
Po normanski osvojitvi se je srednja angleščina pojavila kot prevladujoča oblika angleščine. Srednja angleščina je bila pod močnim vplivom francoščine in latinščine in je bila zapisana z latinično abecedo. V tem času je angleščina začela razvijati svojo posebno slovnico in besedišče.
V 15. stoletju je bil izumljen tiskarski stroj, ki je pripomogel k standardizaciji angleškega jezika. Prvi angleški slovar, »Dictionary in English and Latin«, je leta 1538 izdal John Palsgrave.
V 17. in 18. stoletju je angleški jezik prestal obdobje standardizacije in kodifikacije. Prvo angleško slovnico, "Kratek uvod v angleško slovnico", je leta 1762 izdal Robert Lowth.
V 19. stoletju je Britanski imperij razširil angleški jezik po vsem svetu, kar je vodilo v razvoj številnih različnih narečij in naglasov. Leta 1884 je izšel prvi Oxfordski angleški slovar, ki je pripomogel k še večji standardizaciji jezika.
Danes je angleščina najbolj razširjen jezik na svetu z več kot 1,5 milijarde govorcev. Je uradni jezik številnih držav, vključno z Združenimi državami, Združenim kraljestvom, Kanado, Avstralijo in Novo Zelandijo. Angleščina je tudi jezik mednarodnega poslovanja, znanosti in tehnologije.

Kakšne so prednosti avtomatskega prevajanja iz slovenščine v angleščino?

Avtomatsko prevajanje spletne strani iz slovenščine v angleščino lahko prinese številne prednosti tako lastnikom kot uporabnikom spletnih strani. Prvič, lahko znatno poveča doseg spletnega mesta, tako da postane dostopno širšemu občinstvu. Angleščina je eden najbolj razširjenih jezikov na svetu in s prevodom spletne strani v angleščino lahko pritegne obiskovalce z vsega sveta. To lahko povzroči povečan promet, večjo angažiranost in na koncu več konverzij.
Drugič, samodejno prevajanje lahko lastnikom spletnih mest prihrani čas in sredstva. Namesto ročnega prevajanja vsakega dela vsebine na spletnem mestu lahko orodja za samodejno prevajanje hitro in natančno prevedejo celotno spletno mesto v nekaj minutah. To je lahko še posebej koristno za spletna mesta z veliko vsebino, saj je ročno prevajanje vsega lahko zamudno in drago. Poleg tega lahko avtomatizirano prevajanje pomaga zagotoviti doslednost pri prevajanju, saj uporablja iste algoritme in pravila za vsako vsebino, kar zmanjša tveganje za napake ali nedoslednosti.

Kako vam lahko LocaleBadger pomaga pri prevajanju iz slovenščine v angleščino?

LocaleBadger je orodje, ki upravlja avtomatizirane prevode v poljubno število jezikov, vključno s slovenščino v angleščino. S preprosto konfiguracijo, eno samo datoteko YAML v vašem repozitoriju, lahko preprosto nastavite LocaleBadger za samostojno delovanje. Ko v GitHubu ustvarite zahtevo za vlečenje, bo LocaleBadger samodejno ustvaril dopolnilno zahtevo za vlečenje s potrebnimi prevodi, kar vam prihrani čas in trud. Zahteva za vleko s prevodi je dodeljena vam, kar vam omogoča, da pregledate spremembe in jih vključite v svoje delo. Poleg tega vam LocaleBadger omogoča, da prinesete svoj ključ, ki deluje z vašim ključem API-ja Google Cloud Translate, kar vam omogoča nadzor nad vašimi stroški.

Poenostavljen postopek prevajanja s LocaleBadgerom

LocaleBadger je zmogljivo orodje, ki poenostavi postopek prevajanja jezikovnih datotek iz slovenščine v angleščino. Prvi korak pri uporabi LocaleBadgera je konfiguracija nastavitev prevajanja tako, da kot izvorni jezik izberete slovenščino. Ko je to storjeno, lahko uporabnik nastavi angleščino kot ciljni jezik in prepusti LocaleBadgeru, da naredi ostalo.
LocaleBadgerovi inteligentni algoritmi analizirajo izvorno vsebino pri vsaki zahtevi za vlečenje in ustvarijo natančne prevode. Prevodi se nato pregledajo in po potrebi izboljšajo v ločeni zahtevi za vleko, kar zagotavlja uglajen in natančen rezultat.
Na splošno LocaleBadger naredi prevajanje jezikovnih datotek iz slovenščine v angleščino preprost in učinkovit postopek. Zaradi naprednih funkcij in uporabniku prijaznega vmesnika je idealno orodje za vsakogar, ki želi hitro in natančno prevesti vsebino.
arsawatt

Arsawatt makes remote work more fulfilling, productive, and balanced by creating simple and effective tools.